SPOED
0495 745 929

Tijdens een bezoek aan de dierenarts zal deze eerst een anamnese met jou afnemen over de huidige gezondheidsstatus van jouw dier. Er worden verschillende vragen gesteld over het eet- , drink-, plas- en poepgedrag van jouw huisdier en of deze soms braakt of diarree heeft. Afhankelijk van de diersoort zullen de vragen ook aangepast worden. Bij een ziek dier zal de anamnese wat uitgebreider zijn om zo tot een juiste oorzaak en/of diagnose te komen.
Terwijl het verhaal met u wordt overlopen, kan jouw viervoeter rustig wennen aan de ruimte.

Daarna zal jouw huisdier een uitgebreid lichaamlijk onderzoek krijgen waarbij de slijmvliezen, het gebit, de oren, het hart, de longen, lymfeknopen, de huid en de gewrichten gecontroleerd worden. Wanneer het dier echt ziek is, wordt ook de temperatuur gemeten.

Bij gezonde dieren die langskomen voor hun jaarlijkse controle en vaccinatie is zo'n onderzoek snel gebeurd. Bij zieke dieren wordt alles heel goed gecontroleerd en zal de dierenarts elke stap met jou overlopen.

Indien je nog bijkomende vragen hebt, kan het handig zijn om deze op te schrijven en mee te nemen naar de afspraak. Klik hier om een afspraak te maken.