SPOED
0495 745 929

Voeding

Bij Lintjeshof zijn we continue bezig om de kwaliteit van de praktijk te verbeteren. Net als u willen wij namelijk het beste voor uw hond of kat. Daarom hebben wij ons assortiment honden- en kattenvoedingen nog eens kritisch bekeken en naar aanleiding hiervan gekozen voor SPECIFIC.

De voordelen van Specific op een rij:

  • Specific gebruikt alleen de beste kwaliteit grondstoffen. Deze zorgen voor een efficiënte spijsvertering waardoor uw huisdier minder voeding per dag nodig heeft en minder ontlasting produceert. En mochten de grondstofprijzen stijgen in inkoop, dan blijft Specific toch dezelfde grondstoffen gebruiken in de voedingen, zonder dat u dit terugziet in de verkoopprijs.

  • Specific voeding bevat het hoogste gehalte aan Omega-3 vetzuren. Dit zijn stofjes  die goed zijn voor de hersenfunctie, vacht en gewrichten.

  • Genetisch gemodificeerde ingrediënten en slachtafval worden niet gebruikt. Specific gebruikt alleen ingrediënten die ook voor menselijke consumptie geschikt zijn en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

  • We bieden u 100% smaakgarantie! Dit betekent dat wanneer uw dier het voer niet lust, u het volledige aankoopbedrag terug krijgt en we samen zoeken naar een passend alternatief.

  • De vis die verwerkt wordt in de voeding is op verantwoorde wijze gevangen om de oceanen te behouden.  Ook gaat 5% van de winst naar een goed doel ( stichting Noordzee en de Zeehondencrèche).

  • Aan Specific onderhoudsvoedingen zijn speciale afweerstoffen toegevoegd, waardoor uw huisdier minder vatbaar is voor infecties. Met het toepassen hiervan loopt Specific voorop ten opzichte van alle andere voermerken!

  • De onderhoudsvoeding van Specific werkt preventief tegen de vorming van struvietstenen. Dit is vooral belangrijk bij katten!

 

Mocht u aan de hand van dit verhaal nog vragen hebben, dan bel of mail ons gerust.

 

Puppy voeding

Pups hebben een voeding nodig met voldoende eiwitten en mineralen om te groeien. Het juiste energiegehalte is belangrijk om actief te kunnen zijn, maar overgewicht moet worden voorkomen. Bovendien moeten grote rassen niet te snel groeien, omdat dit skeletproblemen kan veroorzaken. Hier moet rekening mee worden gehouden in de voeding. Zo heeft Specific speciaal voor grote rassen (>25 kg) een voeding met een gematigd energie- en calciumgehalte. De samenstelling van de voeding is dus afgesteld op het type ras dat je hebt. Voor de kleine (<10 kg) en medium (10-25 kg) rassen wordt ook rekening gehouden met de grootte van de brok.

Specific is geschikt voor pups vanaf het spenen (5-6 weken) totdat de pup 80% van het volwassen lichaamsgewicht bereikt heeft.

Ons advies is om regelmatig met je pup langs de dierenarts te gaan. Zo kunnen wij mee kijken met de groei van de pup en andere ontwikkelingen. Om dit goed te kunnen doen hebben wij gratis puppyconsulten. Meer informatie hierover vind je hier.

Specific heeft speciaal voor nieuwe pups een puppypakket. Deze mooie stoffen tas zit vol leuke spullen. Zo ontvang je een 1 of 4 kg zak voor de helft van de originele prijs met daarbij een maatbeker om de brokken gemakkelijk af te wegen. Daarnaast zit er een flostouw in, een informatiepakketje en een groeicurve kaart. Voor nog meer voordeel zit er ook nog een 1 +1 voucher in, waarbij je dus een zak voer gratis krijgt.

 

Kittenvoeding

Kittens zijn zeer actief en groeien hard gedurende de eerste maanden van hun leven. Daarom hebben ze een grote behoefte aan energie en voedingsstoffen. Om tegemoet te komen aan de speciale voedingsbehoeften van de kitten is er een speciale voeding. De uitgebalanceerde en goed verteerbare brokken zijn ook nog eens zeer geconcentreerd. Dit komt omdat jonge kittens een vrij kleine maag hebben. Het geven van een kleine hoeveelheid is voldoende. Naast de brokken hebben we ook een speciale paté voor kittens.

Kittens worden ouder en tussen de 6 en 10 maanden worden zij geslachtsrijp en seksueel actief. Veel katers en poezen worden dan gecastreerd om ongewenst seksueel gedrag en nestjes te voorkomen. Na deze operatie hebben kittens aanzienlijk minder energie nodig, maar zijn vaak nog volop in de groei. Voor deze periode is er Specific Neutered Young. Een brok die speciaal is ontwikkeld voor kittens die gecastreerd zijn totdat ze een jaar oud zijn. Deze voeding voldoet geheel aan de voedingsbehoeften van opgroeiende kitten, waarbij rekening wordt gehouden met een gematigd caloriegehalte zodat overgewicht voorkomen wordt.

Ons advies is om regelmatig met je kitten langs de dierenarts te gaan. Zo kunnen wij mee kijken met de groei en andere ontwikkelingen van het kitten. Om dit goed te kunnen doen hebben wij gratis kittenconsulten. Meer informatie hierover vind je verder op op deze website.

Specific heeft speciaal voor nieuwe kittens een kittenpakket. Deze mooie stoffen tas zit vol leuke spullen. Zo ontvang je een 0.4 kg zak voor de helft van de originele prijs met daarbij een maatbeker om de brokken gemakkelijk af te wegen. Daarnaast zit er een speeltunnel in, een informatiepakketje en groeicurve kaart Voor nog meer voordeel zit er ook nog een 1 +1 voucher in, waarbij je dus een zak voer gratis krijgt.